Процес вибору риби для подальшого приготування дуже важливий, до нього потрібно підійти з великою відповідальністю, а ще зі знанням, як з усього прилавка купити найсвіжішу.

Від цього залежить, наскільки смачною та безпечною для здоров'я буде ваша вечеря.

Риба. Фото: скрін youtube

Насамперед рекомендується оглянути очі. Вони повинні бути ясними і злегка виступаючими, а ось каламутні та запалі говорять про те, що рибка не першої свіжості. Далі йдуть зябра. Краще вибирати продукт з червоними або рожевими, уникайте риб з тьмяними, сірими зябрами. Луска повинна блищати і міцно сидіти до тулуба, якщо ви бачите тьмяну або лущиться - значить риба стара.

Далі йде оцінка запаху. У свіжої риби він м'який, чистий і віддає сіллю, а у поганої - сильний і неприємний рибний запах. Також свіжа риба не повинна мати аміакоподібного чи різкого запаху.

Популярні новини зараз

Київ та інші міста будуть розбиті: волонтерка спрогнозувала невтішне майбутнє для українців

ТЦК вимагає сувору звітність: чекають дані на людей та машини

Пенсії з 1 липня 2025 по-новому: як будуть нараховуватися бали та як це вплине на розмір пенсії

Пенсіонерів ощасливлять допомогою: заплатять по 4000 гривень

Показати ще

Також не буде зайвим перевірити пружність та текстуру. Для покупки краще вибрати ту рибу, яка на дотик буде м'ясистою та еластичною, а при натисканні пружно відходитиме і не залишатиме видимих ​​вм'ятин. Якщо перед вами м'яка риба з кашеподібною чи слизовою м'якоттю, від неї краще відмовитися. Це ознаки псування.

Чищення риби, фото mirhitrostey

Варто зазначити, що несвіжа риба може спровокувати отруєння, тому не варто вірити продавцям на слово, краще перевіряйте продукт самостійно.

Нагадаємо, що ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого холодильника.

Раніше ми повідомляли, як зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок.

Також стало відомо, що гарячий чай допоможе в спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво.