Процес вибору риби для подальшого приготування дуже важливий, до нього потрібно підійти з великою відповідальністю, а ще зі знанням, як з усього прилавка купити найсвіжішу.
Від цього залежить, наскільки смачною та безпечною для здоров'я буде ваша вечеря.
Насамперед рекомендується оглянути очі. Вони повинні бути ясними і злегка виступаючими, а ось каламутні та запалі говорять про те, що рибка не першої свіжості. Далі йдуть зябра. Краще вибирати продукт з червоними або рожевими, уникайте риб з тьмяними, сірими зябрами. Луска повинна блищати і міцно сидіти до тулуба, якщо ви бачите тьмяну або лущиться - значить риба стара.
Далі йде оцінка запаху. У свіжої риби він м'який, чистий і віддає сіллю, а у поганої - сильний і неприємний рибний запах. Також свіжа риба не повинна мати аміакоподібного чи різкого запаху.
Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус
Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ
В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Також не буде зайвим перевірити пружність та текстуру. Для покупки краще вибрати ту рибу, яка на дотик буде м'ясистою та еластичною, а при натисканні пружно відходитиме і не залишатиме видимих вм'ятин. Якщо перед вами м'яка риба з кашеподібною чи слизовою м'якоттю, від неї краще відмовитися. Це ознаки псування.
Варто зазначити, що несвіжа риба може спровокувати отруєння, тому не варто вірити продавцям на слово, краще перевіряйте продукт самостійно.
Нагадаємо, що ви зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого холодильника.
Раніше ми повідомляли, як зберегти м'ясо без холодильника при відключеннях світла: не зіпсується жоден шматочок.
Також стало відомо, що гарячий чай допоможе в спеку: дієтолог розповіла, чому теплі напої краще за морозиво.