Зменшити ризик утворення тромбів, стрибків тиску та уповільнити процеси старіння можна за допомогою одного простого продукту. Фахівці розповіли про доступну крупу, яка здатна принести багато користі здоров'ю.

Гречана крупа - дуже доступний і неймовірно корисний продукт, який багато хто недооцінює. У ній міститься багато мінералів та антиоксидантів, які необхідні організму.

Гречана каша. Фото: скрін youtube

Гречка володіє низьким або середнім глікемічним індексом, а отже, викликає більш повільне зростання рівня цукру в крові і може вживатися навіть людьми з діабетом. Щобільше, крупа здатна покращити баланс цукру в крові.

Гречка, фото: Знай.ua

Популярні новини зараз

Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

З 1 жовтня платіжки за світло зміняться

Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку

Показати ще

Фахівці наголошують, що гречка є джерелом одного з найкращих антиоксидантів серед злаків – рутину. Дослідниками доведено, що антиоксиданти уповільнюють процеси старіння, а також захищають тканини організму від окислювального стресу. Ще рутин позитивно впливає на здоров'я серця, зокрема знижує ризик появи тромбів та зменшує артеріальний тиск.

Гречана каша. Фото: youtube

Вживати гречку можна всім, хто не має на неї алергії, зазвичай у таких людей також непереносимість рису. Втім, важливо пам'ятати, що раціон має бути збалансованим – харчування однією гречкою багато користі не принесе.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, якщо хочете довше залишатися молодими та енергійними: потрібно додати ці продукти до раціону.

Також наш портал інформував, здоров'я буде, як у космонавта: стало відомо, від яких напастей може захистити виноград.

Крім того, ми писали, не важливо – смажені чи варені: до яких порушень може призвести щоденне вживання яєць.