Консервація - це дуже відповідальний і трудомісткий процес, але його результат дозволяє насолоджуватися компотами, варенням та іншими закрутками цілий рік.

Найчастіше господині після приготування заготовок та стерилізації банок, перевертають та укутують їх, це завершальний процес. Однак далеко не всі розуміють сенс цієї дії, а також коли її не потрібно виконувати.

Консервація на зиму. Фото: скриншот Youtube

Далеко не всі банки потребують такої процедури, на диво багатьох. Це необхідно робити, якщо ви закриваєте банку з овочами або фруктами капроновою кришкою, а ось із самозакручуючими, які ще мають назву твіст-офф, цього робити не варто.

Причина досить проста. На внутрішній частині подібних виробів знаходиться полімерне кільце, яке під впливом високої температури розширюється, гарантуючи герметичність ємності.

Популярні новини зараз

Гороскоп на сьогодні, 18 травня: непередбачувані зустрічі терезів та зайві емоції риб

ПриватБанк зробив термінову заяву для своїх клієнтів: швидше перевіряйте

У пенсіонерів заберуть 30% від виплати: кому ПФУ не повністю зарахує кошти

Верховна Рада пропонує звільнити українців від оплати комунальних та житлових послуг

Показати ще

У разі перевертання банки з такою кришкою догори дном, все тепло піде нагору, хоча воно необхідне кришці. Якщо пропустити цей етап консервації, вона залишатиметься гарячою довше, що забезпечить кращу герметичність, а ваша закрутка при цьому буде в цілості та безпеці.

Консервація, скріншот

Не забудьте це зробити перед консервацією: як простерилізувати банки.

Раніше ми повідомляли, що не поспішайте з консервацією: коли ціни на огірки та помідори досягнуть літнього мінімуму.

Так стало відомо, що якщо не зробите цю закрутку, то пошкодуєте: рецепт густого варення зі слив.