Дослідження, проведене вченими, ставить під сумнів усталену думку про те, що музика має позитивний вплив на сон людей. Виявилося, що для деяких людей музика може заважати засинанню і навіть негативно впливати на якість сну.

Американський Фонд вивчення сну зазначає, що ефект музики залежить від індивідуальних уподобань, а експерти зазвичай рекомендують слухати спокійну музику з ритмом 60-80 ударів на хвилину.

Сон. Фото: скрін youtube

Нове дослідження, яке включало 209 учасників, вивчало зв'язок між слуханням музики і сном. Учасники ділилися інформацією про свої звички слухання і як часто мелодії «налітають» на них під час сну.

У другої частині експерименту 50 осіб прослуховували популярні пісні перед сном, при цьому їхні сновидіння аналізували за допомогою полісомнографії.

Популярні новини зараз

Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем

"Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка

Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії

Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини

Показати ще

Дівчина в навушниках, фото з відкритих джерел

Виявилося, що у тих, хто не міг позбутися нав'язливих мелодій, виникали труднощі із засинанням, збільшувалася ймовірність пробудження від кошмарів, і вони частіше перебували у поверхневому сні. Записи електроенцефалограми показали, що у них відбувалася активізація пам'яті під час сну, що зворотно впливало на його якість.

Таким чином, виявилося, що навіть інструментальна музика може заважати сну у багатьох людей, проте загалом поширене переконання про позитивний вплив музики потребує перегляду.

Нагадаємо, Настя Каменських спромоглася зізнатися, де ховається, Потап підтримав: "Від деяких я плачу"

Раніше ми писали про те, що відкладіть свої AirPods подалі: чим небезпечні навушники і як не залишитись без слуху

Вам буде цікаво дізнатися коли сусіди влаштовують безсонні ночі: як вгамувати їх за допомогою штрафів